Training overzicht
training16

Emotionele Intelligentie

Waar gaat deze training over?

Emotionele Intelligentie is meer dan alleen maar begrijpen hoe de ander zich voelt. Het is je inleven in de belevingswereld van de ander en daardoor zicht krijgen op wat hem motiveert. Samenwerking en het samen zaken doen staat of valt bij het elkaar volledig begrepen hebben. Conflicten ontstaan juist als dit niet het geval is.

Conflicten zijn eerder een misverstand.

Conflicten zijn een eerder een misverstand; zaken die niet helemaal zijn doorgesproken of wijzigingen die niet of niet volledig worden gecommuniceerd. Natuurlijk is het belangrijk dat afspraken worden nagekomen, maar dit eisen zonder rekening te houden met het feit dat omstandigheden zich wijzigen is vragen om moeilijkheden.

Hoe emotionele intelligentie tot realisatie van bedrijfsdoelen leidt.

Hoe voorziet emotionele intelligentie nu precies in een volledige communicatie die tot realisatie van bedrijfsdoelen leidt? Om te beginnen betekent emotionele intelligentie dat je steeds steeds onderzoekt wat de feiten zijn en voorkomt dat je je primair door gevoelens laat leiden. Objectieve beeldvorming is noodzakelijk om tot een correcte besluitvorming te komen. Bedrijfsdoelstellingen die enkel op aannames en niet geverifieerde informatie gebaseerd zijn vormen een bedreiging voor de realisatie van de doelstellingen, het resultaat en de continuïteit van het bedrijf. Emotionele intelligentie maakt ook een onderscheid tussen een persoonlijke evaluatie en de feiten waarop dit gebaseerd is. Als mens kijken we ieder vanuit ons eigen perspectief naar de wereld en komen zo tot onze eigen conclusies. Daar is op zich niets mis mee, maar het is een risico om de realisatie van bedrijfsdoelstellingen enkel hierop te baseren. Het betekent immers dat andere perspectieven en beschikbare informatie buiten beschouwing blijven. Emotionele intelligentie betekent daarom vooral luisteren, objectieve informatie verzamelen en identificeren in welke behoeften precies een bepaalde keuze voorziet.

Een empathische band: hoeksteen voor de bedrijfsstrategie.

Het objectief kunnen luisteren ondersteunt niet alleen de samenwerking en teambuilding binnen het bedrijf maar is ook een waardevolle kwaliteit als het gaat om klantvriendelijkheid en service. Luisteren levert belangrijke feedback op als het gaat om begrijpen wat de klant van je vraagt en het is een fundament voor de relatie die met de klant wordt opgebouwd. Emotionele intelligentie voorziet in een empathische band met de klant en is daarom de hoeksteen voor de bedrijfsstrategie, marketing, verkoop, product ontwikkeling en het succes.
Tijdens deze 2-daagse training werken we aan inzicht en vaardigheden die deelnemers in staat stellen hun emotionele intelligentie te vergroten. Wil je meer weten? Lees dan ook eens mijn gratis e-boek “Altijd een goed gesprek.” Klik hier.

Hoe verloopt deze trainig?

De opbouw van de 2- daagse training (effectieve tijdsbelasting 6 uur p.d.) bestaat steeds uit een stuk theorie, een demonstratie en eindigt met een oefening en evaluatie.

Voor wie is deze workshop geschikt?

Deze training is geschikt voor iedereen die zijn communicatieve en luistervaardigheid wil uitbreiden.

Kosten

ZAKELIJK
€ 450,- (2 dagen inclusief koffie, thee, handleiding en lunch).
ZZP
€ 300,- (2 dagen inclusief koffie, thee, handleiding en lunch).
IN-COMPANY
vraag een offerte aan.

Introductie workshop van 3 uur:
ZAKELIJK
€ 130,- (Incl. koffie en thee)
ZZP
€ 95,- (Incl. koffie en thee)
ZAKELIJK
€ 130,- (Incl. koffie en thee)
IN-COMPANY
vraag een offerte aan.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.