govert_homepage_3

Over Govert van Ginkel

Mr Govert van Ginkel, Trainer, Auteur, Motivational Speaker, Mediator, Intervisor en Executive Coach.

Waarom ik trainer ben geworden

Aan het begin van mijn carrière in mijn werk als bedrijfsjurist ben ik mij al snel gaan toeleggen op het geven van training. Dat bleek vele malen effectiever dan steeds maar weer problemen voor anderen op te lossen.

Het bevorderde de zelfstandigheid van mensen en zette hen in hun kracht als ik hen leerde hoe ze zelf effectief met situaties konden omgaan. Ik merkte dat ik daar zelf ook plezier aan beleefde en dit mijn eigen werk ook veel makkelijker en interessanter maakte. Dit heeft mij gestimuleerd om uiteindelijk als trainer verder te gaan en te doen waar ik plezier in heb. Het geeft voor mij betekenis aan het leven.

De bijdrage die ik lever aan de persoonlijke groei van mensen is voor mij een bijdrage aan de toekomst. Ik geloof werkelijk dat we allemaal een positieve invloed op elkaar kunnen hebben als we onszelf bevrijden van de beperkende overtuigingen die we hebben geleerd. Ontdek je eigen waarden. Leer deze kennen en leef er naar. Voor mij zijn dat authenticiteit, integriteit en verantwoordelijkheid.

Voor, met wie ik het liefst werk

Ik werk met professionals die anderen aansturen of regelmatig tussen andere mensen bemiddelen (ondermeer werkzaam binnen P&O/HRM, coaches, mediators, managers en andere leidinggevenden) en mensen die met publiek werken. Ze houden zich bezig met het aansturen van bedrijfsprocessen, het begeleiden van verandering, het verbeteren van het gezamenlijke resultaat en het vinden van oplossingen voor conflicten tussen mensen met verschillende belangen en verschillende standpunten. Ik help hen nieuwe mogelijkheden te ontdekken om de samenwerking en het resultaat te verbeteren, weerstand en bestaande verschillen te overbruggen waardoor conflicten niet langer escaleren maar zich duurzaam oplossen.

Wie, wat, waar

Als internationaal trainer ontmoet ik (groepen van) mensen uit verschillende culturen die ik help bij hun persoonlijke ontwikkeling inzake communicatie en het ontwikkelen van een persoonlijke leiderschapsstijl. Door mijn achtergrond als jurist heb ik veel conflicten gezien en dit heeft mij het inzicht gegeven van waaruit ik nu in staat ben om mensen verder te helpen.

Natuurlijk heb ik ook mijn eigen ontwikkeling en groei meegemaakt, waardoor ik de positie van anderen goed begrijp. Wat ik heb geleerd en doorgeef is daarom mede gebaseerd op eigen ervaring. Ik hou wel van een pragmatische insteek. Ik ben bereid om alles te proberen en kan daardoor makkelijker mijn grenzen verleggen. Ik ben ook niet bang om los te laten wat toch niet werkt. Ik kom daardoor steeds verder. Ik geef nu al weer 34 jaar training en dat is denk ik toch het leukste vak.

Wat mij onderscheidt als trainer

Wat mensen in mij waarderen is de veiligheid die ik schep. Hierdoor durven zij zich te openen en dit geeft hen de gelegenheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Zij stellen mijn eigen openheid op prijs en dit geeft hen het vertrouwen dat ik oprecht ben in wat ik zeg en doe.

Deelnemers waarderen mijn geduld en voelen zich door mij begrepen. Ik weet hen ook met humor te confronteren en te prikkelen. Mensen worden zo geïnspireerd om een volgende stap in hun eigen ontwikkeling te zetten. De duidelijkheid waarmee ik dingen vertel brengt anderen het inzicht dat zij zochten.

Accreditering

Meesters titel in het Nederlands Recht, Master Practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren, gecertificeerd trainer voor het International Institute for Restorative Practices, facilitator Alternatives to Violence Project (AVP) en facilitator voor Restorative Circles, voormalig voorzitter van de  stichting The Mankind Project in Nederland en facilitator in Schaduwwerk. Per training wordt aangegeven wanneer accreditatie door KIWA, Mediators Federatie Nederland, vFAS, SKJ en bureau BTV voor tolken en vertalers die ingeschreven staan bij het Register Beëdigde Tolken en Vertalers van toepassing is. Ik heb meer dan 400 uur training in Geweldloze Communicate gevolgd en dit m.n. bij Marshall Rosenberg in de USA.Ik ben tevens erkend intervisor voor het Instituut voor Mediation en Familie- en erfrecht Opleidingen IMFO/vFAS en gespreksleider voor de Nederlandse Orde van Advocaten NOvA.

Voordat ik als trainer, coach en mediator werkte was ik als jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht en HRM, was ik Hoofd Juridische Zaken, voorzitter en lid van diverse commissies op het gebied van het arbeids- en sociaalverzekeringsrecht, voorzitter van een tuchtcollege en auteur voor een juridisch tijdschrift.

Bekijk hier de persoonlijke en bedrijfstrainigen die ik geef.