Communicatieproblemen

Als je worstelt om uitdrukking te geven aan wat je eigenlijk wilt zeggen of het komt vaak anders over dan je bedoelt, dan kan dit tot problemen in de communicatie leiden. Communicatieproblemen worden veroorzaakt doordat mensen elkaar niet helemaal of helemaal niet begrijpen. Hiervoor zijn meerdere oorzaken hiervoor aan te geven. Alleen al het feit dat je in een ander gezin of een andere cultuur bent opgegroeid kan hiertoe aanleiding zijn. Om elkaar te begrijpen is het makkelijk als je dezelfde taal spreekt. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk is dat zo.

Bewust worden van de oplossing

Verbindend Communiceren maakt je hiervan bewust en bied je de oplossing. Een ‘verbindend’ woordgebruik leidt tot minder confrontatie, meer harmonie en meer duidelijkheid. Beter uitdrukking geven aan eigen gevoelens en behoeften en in staat zijn om tevens rekening te houden met anderen zorgt voor meer integriteit en geluk.

Met Verbindend Communiceren leer je te denken in termen van

Vinkje-300x268

samenwerking,

Vinkje-300x268verbinding en

Vinkje-300x268wederzijds respect.

Meer weten over wat het voor jou kan betekenen?
Schrijf je dan nu in voor de eerstvolgende introductieavond!

Alles al duidelijk?
Schrijf je dan gelijk in voor een training! Kijk hiervoor op de agenda!
Het is een onschatbare investering in jezelf!

Wil je mij uitnodigen voor een lezing of heb je een andere vraag, vul dan het contactformulier in.

Steuntje in de rug nodig?
Als je merkt dat er frictie is waardoor relaties niet meer soepel lopen, dan kan ik je hierbij ondersteunen. Ik heb hiertoe 2 mogelijkheden Coaching en Mediation.