Training overzicht
training4

Verbindend Leiderschap

Teambuilding en communicatietrainingen kunnen niet effectief worden ingezet als een cultuur onbewust door een bepaalde leiderschapsstijl in stand wordt gehouden. Er verandert dan weinig. Meer openheid en samenwerking creëer je niet door mensen te wijzen op de fouten die ze maken en afwijkend gedrag te bestraffen. Daarvoor is een investering in vertrouwen nodig.

De training ‘Verbindend leiderschap’ is voor iedereen in een leidinggevende rol die een hekel heeft aan conflicten en eindeloze problemen en die een groter draagvlak en meer betrokkenheid binnen zijn of haar team wil creëren. Bijvoorbeeld omdat jouw organisatie van een hiërarchische sturing naar meer verbindend werken beweegt. Of omdat je op zoek bent naar verbindende oplossingen binnen de huidige cultuur. Het volgen van deze training inspireert, en levert je bovendien vaardigheiden op waarmee je meer bereikt binnen je team. Je gaat weer met plezier naar je werk.

Aan het einde van deze 2 dagen durende training (effectieve tijdsbelasting 6 uur p.d.) ben jij in staat om een positieve invloed uit te oefenen op medewerkers, teams en het bedrijfsresultaat en zit jij lekkerder in je eigen vel.

Autocratisch leiderschap en hiërarchische conflicten passen niet meer bij de hedendaagse culturele en organisatorische ontwikkelingen binnen bedrijven. Er wordt meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de medewerkers verwacht. De rol van de manager is niet langer die van manager, maar die van leider: medewerkers inspireren en intrinsiek motiveren.

Dat vraagt om een juiste sturing aan medewerkers en ondersteuning van bedrijfsprocessen om zo de gezamenlijk bedrijfsdoelstellingen van het bedrijf te realiseren. Door een verbindende positieve grondhouding en vertrouwen te creëren zal een ieder verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen rol. Sturing vormt daardoor geen bedreiging, maar wordt gezien als ondersteuning.

In deze training ga je aan de slag met het je eigen maken van vaardigheden die jou helpen meer vertrouwen en verbinding te creëren binnen jouw team. Daardoor bereik je niet alleen meer, maar ervaar je je werk ook anders. Eindeloze problemen en hiërarchische conflicten zijn verleden tijd.

Centraal staat het thema verbinding. Deze training richt zich op de verbreding van (samen)werkcapaciteiten, leiderschap, verbindend invloed uitoefenen, steunen en sturen.

Deelname aan ‘Verbindend leiderschap’ 

 • leert je meerdere managementstijlen te onderscheiden en toe te passen,
 • maakt je bewust van het effect van een bepaalde managementstijl en
 • geeft je inzicht insturingsmogelijkheden
 • vereenvoudigt het maken van bewuste, gerichte keuzes.

Dit nieuwe inzicht en de ervaring die je opdoet tijdens de training zijn direct toepasbaar in de praktijk. Verbindend leiderschap resulteert in flexibeler omgaan met situaties.

Je leert conflicten te transformeren, potentieel te benutten en probleemstellingen als resource te gebruiken. Bovendien reik ik je tools aan om authenticiteit, samenhang en wisselwerking te stimuleren en ontdek je hoe je vanuit het herkennen en benoemen van behoeftes anderen kunt inspireren. Hoog in het vaandel staan daarbij relationele openheid, zelfbewustzijn, evenwichtig sturen en een fair process. Bewustwording van de slogan ‘Alleen ga je sneller, samen bereik je meer!’ speelt hierin een belangrijke rol.

Deze training werkt omdat de opgedane kennis van concrete en praktisch toepasbare principes zich niet alleen in de training zelf, maar ook op het werk bewijzen. Daardoor zal je dagelijks plezier beleven aan je deelname.

Niet meedoen is een gemiste kans. Want niet investeren in jezelf is niet investeren in jouw toekomst. En het leiderschap van 21e eeuw is de toekomst. Stilstaan is er niet bij. Door actief bij te dragen aan de oplossing ga je mee met de beweging en word je deel van de organisatie nieuwe stijl.

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen in een leidinggevende of coördinerende rol. Dat kan voor allerlei type teams of groepen zijn: losse samenwerkingsverbanden, procesteams, agile teams, zelfsturende teams en managementteams.

 • Maakt jouw organisatie een belangrijke beweging richting meer verbindend werken?
 • Wordt de hiërarchie steeds platter?
 • Of zoek je meer verbindende oplossingen binnen de huidige cultuur of organisatie?

Dan is deze training voor jou de brug naar de toekomst.

De training bestaat uit 4 delen:

 1. strategisch inzetten van informatie (geven, ontvangen, vertalen);
 2. invloed, overtuigingen en aannames;
 3. verbinding maken en houden, sturen en steunen;
 4. leiderschapsstijlen en keuzes.

Wat je leert
Deze training geeft je het inzicht dat je nodig hebt om anders met situaties om te gaan en oefen je de vaardigheid die je nodig hebt om verbindend en efficiënter te werken en zo tot betere resultaten te komen. Je gaat:

 • meerdere managementstijlen begrijpen om flexibeler met situaties om te gaan;
 • je bewust worden van het effect van de managementstijl die je gebruikt, zodat je inzicht krijgt in de keuzes die je kunt maken in een bepaalde situatie;
 • gebruikmaken van diverse sturingsmogelijkheden om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken;
 • authenticiteit, samenhang en wisselwerking stimuleren;
 • potentieel benutten;
 • een probleemstelling als resource te gebruiken;
 • inzicht krijgen in dat wat conflicten transformeert;
 • adequaat reageren op verandering.

Hoe je leert: action learning

 • dynamische oefeningen die inzicht geven in je blinde vlek
 • filmpjes
 • rollenspelen

Kosten

ZAKELIJK
€ 450,- (inclusief handleiding koffie, thee en lunch).
ZZP
€ 300,- (inclusief handleiding koffie, thee en lunch).
IN-COMPANY
vraag een offerte aan.

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.