Training overzicht
training21

Onderhandelen

Waar gaat deze training over?

Onderhandelen is meer dan het alleen maar uiteen zetten van een aantal zakelijke punten waarover je overeenstemming wilt krijgen. Onderhandelen is tevens het opbouwen van een relatie met een (zakelijke) partner. Een waardevolle en langdurige relatie kan ontstaan als je rekening met elkaar houdt en je onderhandelingspartner als potentiële medestander ziet in plaats van vastberaden tegenstander. Dit doe je o.m. door je partner en het ‘probleem’ waarover je wilt praten als twee wezenlijk verschillende dingen te zien. Hierdoor ontstaat een prettige sfeer die de onderhandelingen makkelijker doet verlopen en je beter in staat stelt om je doelen te bereiken. Dit kun je in jouw functie tegenkomen met collega’s, leidinggevenden en binnen projecten, maar natuurlijk ook als ondernemer met klanten en leveranciers. In deze 2-daagse training (effectieve tijdsbelasting 6 uur p.d.) maken deelnemers zich de basisvaardigheden van deze onderhandelingsstijl eigen. De training is gebaseerd op de uitgangspunten van Verbindend Communiceren. Maximale groepsgrootte: 12 personen.

Hoe verloopt deze training?

In deze training word je je bewust van jouw eigen beweegredenen en krijg je vaardigheid in het ontdekken van de beweegredenen van anderen. Met meer vertrouwen in jezelf bent je in staat een ‘veilige’ sfeer te scheppen waarin onderhandelingen plaatsvinden. Je leert diverse technieken die je helpen om een gezamenlijk doel te formuleren, creatieve oplossingen te bedenken en een voor ieder bevredigend resultaat te bereiken. Je gaat beter om met ‘moeilijke’ momenten en kunt deze overbruggen met behoud van jouw doelstellingen. Het doel is basisvaardigheid te ontwikkelen en je te inspireren tot het ontwikkelen van een eigen stijl van onderhandelen die tot een voor jou bevredigend resultaat leidt. De training is praktijkgericht en bestaat steeds uit een stukje theorie, gevolgd door een demonstratie, een oefening (individueel, groep of als rollenspel) en eindigt met een evaluatie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor medewerkers in sleutelposities, managers en zelfstandig ondernemers op MBO-nivo en hoger, die hun onderhandelingsvaardigheden willen vergroten. Het is belangrijk dat je bereid bent om daartoe jouw eigen grenzen te verleggen.

Trainingen die niet op de lopende agenda staan worden op aanvraag ook voor groepen gegeven. 

Verbindend Communiceren is o.m. gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse klinisch psycholoog Marshall Rosenberg (Nonviolent Communication). U kunt zich op deze workshop voorbereiden door het lezen van zijn boek “Geweldloze Communicatie.”

Kosten

ZAKELIJK
€ 450,- (inclusief handleiding koffie, thee en lunch).
ZZP
€ 300,- (inclusief handleiding koffie, thee en lunch).
IN-COMPANY
vraag een offerte aan.

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.