Training overzicht
Screen Shot 2020-07-04 at 21.35.25

Korte Interactieve Basistraining Verbindend Communiceren

Krijg meer grip op je communicatie en leer beter verbinding maken met anderen en jezelf

Live zaterdag 5 oktober 2024 10:00 tot 17:00 uur Utrecht
Prijs: €175,00 p.p incl lunch.

Online: …. van 19-21.00 uur
Prijs: €95,00

Je leert de basisprincipes van verbindende communicatie en hoe je beter – en met meer resultaat – verbinding kunt maken met anderen en jezelf.

Wat is Verbindend Communiceren?

Je zult het waarschijnlijk herkennen: hoe goed je je best ook doet, de manier waarop je communiceert geeft niet altijd de gewenste uitkomt, hoe goed de intenties van beide gesprekspartners ook kunnen zijn. De reden is vaak simpel: maar weinig mensen hebben van nature effectief leren communiceren. Hierdoor kunnen de dingen die we over en weer doen en zeggen, voor veel onnodige verwarring, misverstanden en irritatie zorgen.

Verbindende communicatie is hiervoor de oplossing. Het leert je bij de feiten te blijven en de behoeften van jezelf en je gesprekspartner te begrijpen. Leren luisteren naar wat de ander bedoelt naast wat er wordt gezegd is nog een hele kunst. De helderheid die je krijgt als je begrijpt wat er in de ander en jezelf omgaat helpt je om betere keuzen te maken.

Verbindend Communiceren stelt je in staat om:

 • Effectiever te communiceren
 • Verbinding te maken met jezelf en anderen
 • Andere mensen beter te begrijpen
 • Naar elkaar te blijven luisteren
 • Bij de feiten te blijven
 • Minder te oordelen
 • Grenzen te verkennen en aan te geven
 • Om te gaan met boosheid en verdriet
 • Beter je doel te bereiken

Voor wie?

Tijdens de 1-daagse basistraining Verbindend Communiceren laat Govert je de theorie achter verbindende communicatie zien en de wijze waarop je dit in de praktijk kunt toepassen. We beginnen dan met het verkennen van onze gevoelens en behoeften in specifieke situaties. Aan de hand van oefeningen en ga je samen met anderen in de Zoom ‘breakout rooms’ aan de slag om beter onder woorden te brengen wat je bezig houdt en wat je graag tegen anderen zou willen zeggen. Je wilt toch immers ook dat wat je werkelijk wilt zeggen ook goed overkomt? Dit vraagt oefening en je zult merken dat je aan het eind van deze dag voor jezelf al veel meer duidelijkheid hebt dan daarvoor. Spelvormen houden het luchtig en brengen ook wat humor in de dag waardoor je zult merken dat de tijd snel gaat die dag.

Deze training levert 8 KIWA PE vaardigheidspunten op voor schuldhulpverleners.

Over de trainer

verbindende communicatieDe training wordt gegeven door Govert van Ginkel. Hij heeft ruime ervaring als trainer in Verbindend Communiceren en is daarnaast coach, mediator en intervisor. “Mensen leren bij mij hoe je een unieke positieve invloed uitoefent op je eigen situatie en omgeving: ontdek je persoonlijke waarden, leer deze kennen en leef er naar. Voor mij zijn dat authenticiteit, integriteit en verantwoordelijkheid.”

Kosten

Online €175,00 maar €95,00 p.p!

Op locatie 10:00 tot 17:00 uur  €175,00 p.p incl lunch.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.

 • 11 feb

  Korte interactieve Basistraining Verbindend Communiceren Online

  Online, 11, 18 en 25 februari en 03 maart 2024

  Van 19-21 uur

 • 05 okt

  Korte interactieve Basistraining Verbindend Communiceren

  Utrecht

  Utrecht 10-17 uur