Training overzicht
training6

GC en Mediation II

Geweldloze Communicatie
en Mediation II

Na GC en mediation I of een andere gelijkwaardige training kun je deelnemen aan GC en mediation II. Deze verdiepingstraining beslaat 6 dagen (effectieve tijdsbelasting 6 uur p.d.) en wordt gegeven over 3 maanden in het voorjaar en 3 maanden in het najaar. De training is er op gericht om de eerder verkregen vaardigheden verder te verankeren en uit te breiden. Daarbij zal iedere trainingsdag een specifiek thema centraal staan. De tijd tussen de trainingsdagen en de spreiding over een periode van zo’n 10 maanden geeft je alle ruimte om met het geleerde aan de slag te gaan.

De basis voor deze praktijkgerichte training is het mediationproces zoals dit door Marshall Rosenberg is ontwikkeld. Ook zij die voor mediation belangstelling hebben of zich regelmatig met conflictbemiddeling bezig houden kunnen aan deze training deelnemen.

Permanente educatie

De training is erkend door het MfN. Mediators krijgen voor deze training 38 PE punten in categorie. 1A. Deze training is tevens erkend door de Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en leden krijgen 36 PE punten voor hun deelname aan deze training.

Inhoud en leerdoelen

Van deelnemers wordt zelfwerkzaamheid gevraagd door voorbereiding op de trainingsdagen zodat deze tijd efficiënt kan worden benut. Tevens worden zij uitgenodigd om buiten de training in oefengroepen samen te werken. Het begrijpen van de eigen emotionele beleving en die van cliënten vormt een wezenlijk onderdeel van de kernvaardigheid die een mediator nodig heeft. Met behulp van de specifieke onderwerpen die tijdens de verdiepingstraining aan de orde komen worden deelnemers getraind om met bijzondere situaties om te gaan. Om cliënten effectief te kunnen begeleiden is persoonlijke groei van de deelnemer zelf op het gebied van emotionele, relationele en communicatieve vaardigheden noodzakelijk. Denk hierbij ook aan het voorkomen van overdracht, tegenoverdracht en het contamineren van een mediation. Om over de verdere inhoud en leerdoelen te lezen klik je hier. 

Kosten

Mediator: €  2390,- (6 dagen incl. koffie, thee, handleiding + 1 uur intervisie).
In-company: vraag een offerte aan.

Deze training is vrijgesteld van BTW.

Betaling in termijnen is mogelijk. Hiervoor wordt € 30,- administratiekosten in rekening gebracht. De eerste termijn te betalen voor aanvang van de training en volgende termijnen volgens afspraak.

Training / Workshop data

* Tenzij anders aangegeven is de tijd van 10 – 17 uur.